Over ons

Wij wonen met ons gezin met drie kinderen en onze labrador dames Jacky en Aivy in het mooie, landelijk gelegen dorp Hooge Mierde (NB). Onze labradors zijn gezinshonden en wonen dus gezellig bij ons in huis. Wij hebben in de omgeving volop de ruimte om met de honden te wandelen en ze te laten spelen en zwemmen.

Hoe het begon

In 2017 verwelkomden we onze lieve Jacky in ons gezin. Jacky heeft in november 2020 haar eerste nestje gekregen, waaruit we Aivy hebben aangehouden. Jacky bleek over perfecte moedereigenschappen te beschikken en genoot zichtbaar van haar pups.  Ook wij als gezin vonden dit zo leuk en bijzonder, dat we besloten om vaker te gaan fokken. 

In 2021 is onze kennel erkend door de Raad van Beheer.  Onze kennelnaam Myrtha's Meadows is afgeleid van de plaatsnaam en omgeving van Hooge Mierde. Mierde wordt in bronnen uit de 12e eeuw aangeduid als Myrtha.   

In 2022 heb ik het Bewijs van vakbekwaamheid houder van honden (en katten) ontvangen. In 2022 heb ik de cursus "Gedragsmatige invloeden bij het fokken van honden" gevolgd bij Tinley Academie. In 2023 heb ik het diploma behaald van "Basiscursus Fokken en Houden van honden" (BFH).

Verantwoord fokken

Ons doel is verantwoord te fokken, waarbij karakter, uiterlijk en gezondheid van de hond voorop staan.  Daarnaast besteden wij veel aandacht aan socialisatie van de pups.

Karakter: De labrador is een vriendelijk, sociaal, evenwichtig en sportief ras met een grote "will to please". Wanneer deze hond zijn energie kwijt kan en voldoende wordt gestimuleerd, is het een fijne gezinshond. Wij vinden het heel belangrijk dat deze karaktereigenschappen in onze pups terugkomen en kijken daar goed naar bij de selectie van de ouderdieren.

Uiterlijk: Omdat wij fokken vanuit een liefde en passie voor het ras, streven wij ernaar om nakomelingen te fokken die de rasstandaard zo dicht mogelijk benaderen. Wij nemen met onze honden deel aan shows, want hier wordt beoordeeld in hoeverre de hond voldoet aan de rasstandaard. Wij fokken alleen met ouderdieren die tenminste 2 shows de uitslag zeer goed of uitmuntend hebben gekregen.

Gezondheid: Uiteraard doen wij ons uiterste best om gezonde labradors te fokken. De ouderdieren waarmee wij fokken voldoen dan ook minimaal aan alle gezondheidseisen welke gesteld worden door de Raad van Beheer en rasvereniging Labrador Kring Nederland (LKN), waar wij ook lid van zijn. Onze labrador dames en de reuen die we selecteren zijn onderzocht op HD en ED (röntgenfoto's) en oogaandoeningen (ECVO-oogonderzoek).  Daarnaast zijn de reuen o.a. onderzocht op de volgende erfelijke aandoeningen (d.m.v. DNA testen): Prcd-PRA, RD/OSD, EIC, HNPK, SD2, CNM. Wij kiezen de combinatie teef en reu op zodanige wijze,  dat de nakomelingen nooit kunnen lijden aan o.a. deze erfelijke aandoeningen.

Socialisatie: De pups worden in huis geboren en groeien ook op in en om ons huis met alledaagse geluiden en activiteiten. Wij besteden veel tijd en aandacht aan de socialisatie en prikkel gewenning van de pups. Wij laten de pups kennismaken met andere mensen, andere honden en andere dieren, maken ze vertrouwd met 'vreemde' geluiden en geuren, de bench, (groot) verkeer, gaan korte stukjes met ze wandelen en nemen ze een keer mee in de auto naar het bos. Ruim voordat de pups het nest verlaten beginnen we met zindelijkheidstraining. 

De pups worden gechipt door de Raad van Beheer en krijgen een Europees paspoort en FCI stamboom met bijbehorend DNA profiel. Ze zijn tijdig ontwormd en ingeënt en hebben een gezondheidsverklaring van de dierenarts.  

Wij werken met de LKN koopovereenkomst  zodat de rechten en plichten van zowel fokker als toekomstige eigenaar duidelijk zijn. 

Af en toe hebben we zorgvuldig gefokte pups beschikbaar. Bij kopje Nieuws is te zien of we op termijn een nestje pups verwachten.

Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen via het contactformulier.


Met vriendelijk groet,

Ireen van Dijke


Elk onderstreept woord op de website bevat een link met informatie als je erop klikt.